Wageningse Molenwandeling

20 september is voor het eerst de Wageningse molen Wandeling gelopen onder leiding van Hans Dobbe (oud molenaar van molen “De Vlijt”). Hij heeft de afgelopen weken hard gewerkt om deze geweldige wandeling ‘Op stap langs wind, water & paardenkracht, 6 eeuwen Wageningse molens’ te ontwikkelen.

De wandeling werd feestelijk ingeluid met de onthulling van een stuk van een 600 jaar oude molensteen van de Standerdwindkorenmolen. Deze molen stond van 1383 tot 1784 in Wageningen, heden ter plaatse van Generaal Foulkesweg 34-38. Het stuk van deze molensteen kunt u vinden bij molen “De Vlijt” en is tevens het startpunt van de wandeling.

De wandeling is vanaf heden door iedereen te lopen. U kunt hiervoor gebruik maken van het informatieboekje welke te koop is op verschillende locaties in Wageningen, we verwijzen u hiervoor graag naar de website van deze mooie Wageningse molen Wandeling.

Het is ook mogelijk om de wandeling te lopen door het scannen van de QR-codes op de plekken waar vroeger de molens stonden in Wageningen. Bij het startpunt van de wandeling (molen “De Vlijt”) vindt u de QR-code op de deur, op de website waar u dan op uit komt staat informatie over deze molen “De Vlijt”. Tevens wordt u verwezen naar de locatie van de volgende molen op de route en de exacte locatie van de QR-code.

Veel wandelplezier!