‘Kringlopen’ is het thema voor de 44ste Molenmarkt.

Op Wikipedia wordt een kringloop als volgt uitgelegd: “Een kringloop of cyclus is een proces waarbij enkele stadia elkaar opvolgen, maar uiteindelijk de uitgangstoestand weer wordt bereikt.” En dat past mooi bij het duurzame karakter van de Molenmarkt. Want wat is duurzamer dan dat een speelgoedje van het ene Wageningse kind bij het andere belandt via onze traditionele kleedjesmarkt? We zijn het thema nog verder aan het uitwerken, maar je kunt activiteiten verwachten als: uitreiking van de Kringloopgriffel onder de marktkramen en kettingverhalen van mensen uit verschillende Wageningse wijken. Want ook voor mensen is het fijn en belangrijk om te weten hoe ze met elkaar verbonden zijn.

Tijdens de molenmarkt willen we uiting geven aan de gedachte van de ‘kringloop’. De kringloop oftewel circulaire economie wordt door veel partijen gezien als een broodnodige verandering in onze maatschappij. De natuur laat ons zien hoe dit moet, want net zoals in de natuur, bestaat er in een circulaire economie geen afval. Elk stukje afval wordt gebruikt voor het maken van iets nieuws of het is gemakkelijk te repareren om het zo een tweede (of derde of vierde of …) leven te kunnen geven. En tenslotte is het belangrijk dat we steeds meer inzien dat iedereen met elkaar verbonden is. We vormen samen een netwerk en de keuze die één iemand maakt, heeft invloed op een heleboel andere personen.