Panoramafoto’s 2012

Molen De Vlijt in Wageningen was zaterdag het stralende middelpunt tijdens de 34’ste editie van de Molenmarkt. De vele bezoekers konden al genietend van de heerlijke nazomerzon struinen langs de vele kramen op de straten rond De Vlijt. Het was druk en gezellig.
Alle activiteiten werden georganiseerd door buurtbewoners van rondom molen De Vlijt aan de Harnjesweg. Medewerking werd daarbij verleend door welzijnsorganisatie Solidez. Elk jaar wordt er een thema gekozen. Deze editie was dat ‘Duurzame Kijk op de Wijk’. De markt bestond uit de gebruikelijke marktonderdelen: de biologische markt, het braderiegedeelte, de vrijwilligersmarkt en het marktdeel dat zich specifiek op duurzaamheid richtte. In ongeveer honderd kramen op de Harnjesweg, Veluviaweg en Oude Eekmolenweg werden zaken aangeprezen, gedemonstreerd en te koop aangeboden. De muzikale ondersteuning vond plaats op de podia bij de Vlijt en buurtcentrum Ons Huis.

Karel Gillissen heeft schitterende panoramafoto’s van de molenmarkt gemaakt. Bekijk hier de panorama’s….

Historische modeshow

Veel bekijks trok ook de historische modeshow, die tussen twaalf en vier uur een aantal keren gelopen werd. De modeshow werd georganiseerd door het Wageningse bedrijf de Gelderse Roos dat al vele jaren historische kleding en schoenen maakt en daarvoor workshops houdt. Mannequins showden de historische kleding die gedragen is vanaf de stichting van Wageningen in 1263. Heleen Buurman van de Gelderse Roos gaf tijdens de shows uitleg over de kleding.