Column: Daar bij die Molen … 40ste Molenmarkt.

“Goh, de 40ste Molenmarkt alweer? Bart Mols, mijn nieuwe molenaar ontvangt de burgemeester weer dit jaar en ik ben blij dat zij allebei weer hun welkomsttoespraak gaan houden en ik ben natuurlijk ook erg blij dat mijn molenaar nu ook zelf een monument is geworden. Is het nu ook feest omdat ik bijna 140 jaar ben geworden?”

Eind 2017 is het molenaarsambacht opgenomen op de werelderfgoedlijst van het UNESCO en dat is in dit jublleumjaar een extra feestelijk stempel op het oude molenaarsvak en ook op de 40ste Molenmarkt. Het is ook een erkenning voor de man, die de molen bestuurt, mensen verbindt, zaken doet, politiek geengageerd is en die in Wageningen onze molen een ziel geeft.

En natuurlijk voor de bijna 140-jarige molen De Vlijt, die een krachtig verbindend beeld voor heel Wageningen is en voor de hele buurt. De “buurzaamheid” van vorig jaar versterkt de solidariteit.

Vlak voor de Molenmarkt is er een buurtborrel voor de hele wijk, er is een stamppotmaaltijd in het Ons Huis in januari,  en het buurtkoor zingt het molenlied en de molenmarktcommissie bestaat uit bewoners uit de wijk, waarbij ook een belangrijke rol is voor Ons Huis/Solidez. De Molenmarkt is een springplank voor muzikaal talent. Het is een Wagenings feest met buurtgedragen activiteiten met jaarlijks een nieuw thema. De Molenmarkt blijft energiek met zijn eigen signatuur naar de toekomst.