Column: Rondje Molenmarkt.

Sinds een aantal jaren kunnen bezoekers van de Molenmarkt een rondje lopen door de straten Harnjesweg – Veluviaweg – Ceresstraat – Oude Eekmolenweg en weer aansluiten op de Harnjesweg. De kramenmarkt op de Harnjesweg en de kinderkleedjesmarkt op de Veluviaweg bestonden al langer. Bij de molen wilden de biologische streekproducenten en verwerkers graag staan. De Ceresstraat werd helemaal bedacht voor allerlei bijzondere kinderactiviteiten. Na de 25ste Molenmarkt kwam de vraag van het Meldpunt Vrijwilligerswerk of er ook plaats was  voor allerlei Verenigingen en Stichtingen die zich bezighouden met cultuur, duurzaam handelen en de nieuwste energiezuinige systemen, ontstond er spontaan een rondje Molenmarkt omdat de Oude Eekmolenweg zich daar helemaal voor leent en dit zo goed past bij de Wageningse identiteit. En de sociale functie van de molenwijk wordt hierdoor ook beter gestimuleerd. Dit wordt dit jaar ook treffend weergegeven in het thema Daar bij die Molen.  Het rondje Molenmarkt kan zich hierdoor nog steeds beter ontwikkelen. Zo geeft de Molenmarkt aan de stad Wageningen en de wijk rondom de molen meer sociale binding en maatschappelijke kracht. Juist door dit rondje in al zijn facetten wordt deze typisch Wageningse traditie nu al 40 jaar doorgegeven. Ook door de verbindende functie van onze molen De Vlijt en niet in de laatste plaats door de actieve groep buurtbewoners die samen de molenmarktcommissie vormt, ondersteund door het Stadsatelier/Ons Huis dat een onmisbare hulp is voor dit Wageningse evenement.