Column: De Molenbakker en Molenbrood.

“Vanaf 1979 kon ik mijn wieken weer laten draaien en konden daardoor mijn molenstenen volop tarwe gaan malen voor de eerste bakkers van mijn molenaar Hans. En ik zie de molenaar nog op de transportfiets twee balen van 40 kg mooi  tarwemeel  naar bakker Van der Tas brengen hier vlakbij op de Harnjesweg.”

Anton van der Tas werkte bij bakker Van Dijk, die daar al vele jaren een bakkerij had op de hoek van de Oude Eekmolenweg. Bakker Van Dijk had meerdere dochters. Op dochter Toos liet Anton een oogje vallen.  En Toos zag het ook helemaal zitten met Anton. Zij trouwden en samen namen zij de bakkerij over en runden zo samen met veel succes het bakkersbedrijf. Zij  gingen zich na de molenrestauratie de Molenbakker noemen en de molen werd ook prominent op alle verpakkingen afgebeeld. De bakkerswinkel van Van der Tas was een centrum van de buurt. De laatste nieuwtjes werden hier breed uitgemeten en Toos was door haar openheid en vriendelijkheid een begrip. Anton van der Tas was trots op het Molenbrood dat hij bakte en verder bakte hij de lekkerste sausijzenbroodjes van heel Nederland. De bakkerij werd later overgenomen door de jonge Jaap Groeneveld, die voortborduurde op de goede naam van zijn voorganger. Jammer genoeg moest Jaap voortijdig stoppen vanwege een meelallergie en is de bakkerij  helemaal ontmanteld.