Column: De Korenprinses en de optocht.

“Ik heb als molen veel meegemaakt en veel gezien maar de laatste jaren wordt alles er toch wel veel plezieriger op. Eerst die gezellige Molenmarkt en nu hebben ze een Korenprinses bedacht en dat maakt alles weer een heel stuk leuker. Zo een mooie blonde engel die overal waar zij komt vertelt over onze Molenmarkt zodat het op de dag ook veel drukker wordt. De Korenprinses heet dit jaar Marina en door haar wordt het een feest  voor heel Wageningen. Misschien is dit een kadootje voor mij, omdat ik vandaag precies 100 jaar ben geworden, dat is dus wel mooi dubbel feest”

Korenprinses Marina was in augustus tijdens de graanoogst erbij toen de tarwe werd gemaaid op de velden en voorzag zij de dorstige hardwerkende boeren van een drankje en nu laat zich op de Molenmarkt overal zien en vooral bij de dorsende boeren poseert ze graag en hanteert zij ook de dorsvlegel. s’Middags  stapt zij ook op een fraai versierde koets en rijdt in een optocht van karren en versierde boerenwagens door de hele stad en zelfs door de drukke Hoogstraat, waardoor het winkelend publiek wel een heel bijzonder tafereel te zien krijgt. Veel mensen vinden alsnog de weg naar de Molenmarkt  en dus  blijkt zij  een echte publiekstrekker te zijn. De Korenprinses heeft gedurende drie jaren de Molenmarkt overal gepromoot en daarmee ook Wageningen als Landbouwstad.