Column: Molenwinkeliersvereniging

Molen De Vlijt is door de grondige opknapbeurt een centrale plaats gaan innemen in de buurt. De  buurt is De Vlijt als hun molen gaan beschouwen en dit komt niet in de laatste plaats door de succesvolle Molenmarkt. De centrale plaats heeft ertoe geleid dat de “Molenwinkeliers” zijn begonnen met hun winkeliersvereniging “Daar bij die molen”. Samen werd er maandelijks paginagroot geadverteerd en er werden allerlei acties bedacht. De winkels vormden samen een koopcentrum waar men bijna voor alle levensbehoeften terecht kon. Parkeerproblemen kende men rond de Harnjesweg nog niet in de jaren tachtig en het was en is er erg gezellig winkelen. Zaterdags kan men er tevens de malende molen bezichtigen. Het waren molen De Vlijt, molenbakker Van der Tas, de Tapijtschuur, Nuova oosterse delicatessen, Wellink Naaimachines, slager Schuurman, groenten & fruit Pepplinkhuizen, Van de Wetering fietsen, Willem van der Grijp foto’s, Jonker BV, bloemenparadijs Van de Meijde,  Veldhuizen Dierenspeciaalzaak, snackbar ’t Supertje, handwerkzaak Belinda, Nijzink Textiel, garagebedrijf Van Wijk en De Nooy Doe het zelf.

Deze samenwerking zorgde voor een nieuw bindmiddel voor de wijk rond de molen. En de in bedrijf zijnde molen zorgde voor een actieve opleving voor al deze ondernemers.

“Ooh winkeliers, gaan jullie niet zo hard staan dansen op mijn stelling, ik voel dat ik anders ga doorbuigen!! Jullie moeten er wel rekening mee houden dat ik ouder ben dan honderd jaar he!!”